Активности чланова РАПС-а у 2015. години

  1. У организацији Одбора за село Српске академије наука и уметности, маја 2015. године у Врњачкој Бањи на саветовању: „ПЕРСПЕКТИВЕ РАЗВОЈА СЕЛА“, учествовали су са научним радом по позиву, Ак.проф.др Љубиша Тописировић и Ак.проф.др Михаило Остојић.
  1. У Привредној Комори Београда, РАПС-е, је заједно са ПКБ и ЗСБ организовала дана 03.09.2015. године округли сто а чланови РАПС-а активно учествовали у расправи о „НАЦРТУ ПРОГРАМА РАЗВОЈА ПОЉОПРИВРЕДЕ И РУРАЛНОГ РАЗВОЈА ТЕРИТОРИЈЕ ГРАДА БЕОГРАДА У ПЕРИОДУ 2015-2020.ГОДИНА“. (У расправи су учествовали: Ак. проф. др Зорица Васиљевић, Ак. проф. др Мића Младеновић,  Ак. проф. др Зоран Марковић, Ак. проф. др Небојша Марковић, Ак. проф. др Зоран Поповић, Ак. проф. др Михаило Остојић, Ак. мр Велимир Радојевић,  Ак. мр Миодраг Весели и Ак. проф. др Драго Цвијановић)
  1. Дана 02.10.2015. године организован је међународни научни скуп „Bees=biodiversity“ са учешћем стручњака из Аустрије, Републике Српске, Црне Горе и Србије уводни реферат је био: „ПРОБЛЕМИ ТРОВАЊА ПЧЕЛА“ који је поднео Ак. Проф. др Мића Младеновић. РАПС-е је активно учестовала а скуп је поздравио Ак. проф. др Драго Цвијановић.
  1. РАПС-е је заједно са Слобомир П Универзитетом, градом Бијељином и Институтом „Мол“ Стара Пазова, организовао 14.10.2015.године а чланови РАПС-а поденли уводне реферате (Ак. Др Ратко Ковачевић и Ак. Проф. др Горица Цвијановић) и активно учествовали у Округлом столу „СЕМБЕРИЈА ЕКОЛОШКА ОАЗА“, (Ак. проф. др Михаило Остојић и Ак. проф. др Драго Цвијановић).
  1. Дана 17.11.2015.год., у Привредној комори Београда, РАПС-е, заједно са ПКБ и ЗСБ организовала састанак под насловом „ЗНАЧАЈ И УСЛОВИ ЗА ПРОИЗВОДЊУ ЗДРАВСТВЕНО БЕЗБЕДНЕ ХРАНЕ“, где је члан РАПС-а поденла уводни реферат (Ак. проф. др Горица Цвијановић) и чланови РАПС-а активно учествовали у расправи о Здравствено безбедној храни.
  1. Дана 27.11.2015. године, у на Београдском сајму у оквиру манифестације „ЕТНО САЈМА“ РАПС-е, заједно са ПКБ и ЗСБ организовали а чланови РАПС-а поденили уводне реферате (Ак. др Даница Мићановић и Ак. проф. др Горица Цвијановић) и активно учествовали у расправи о Здравствено безбедној храни.
  1. У организацији Министарства пољопривреде и Института за примену науке у пољопривреди на Седмом семинару Пољопривредне саветодавне и стручне службе Србије „СА РЕЧИ НА ДЕЛА – ДА ОЖИВЕ НАША СЕЛА“, који је одржан од 01. до 03. децембра 2015. године, на Златибору, учествовали су са предавањима по позиву, Ак. проф. др Зорица Васиљевић, Ак. проф. др Мића Младеновић, Ак. проф. др Анка Врањеш-Поповић, Ак. проф. др Зоран Марковић и Ак. проф. др Михаило Остојић